Product- en proces innovatie


 Innovatie

Cherry TomatenHet ontwikkelen van nieuwe sla- en groente soorten is voor Van Gorp Greenfood zeer belangrijk. De wensen van klant en consument staan hierbij centraal. Gekeken wordt naar ras eigenschappen zoals smaak, kleur en uiterlijk. Om de producten goed te kunnen verwerken in onze productie omgeving zijn eigenschappen als vorm, kropopbouw, schot en binnenbrand gevoeligheid van essentieel belang.

De laatste jaren zijn er door Van Gorp Greenfood verschillende nieuwe producten ontwikkeld. Producten als gesneden tomaat en komkommerschijfjes worden vanwege de gebruiksvriendelijkheid en het hoge ‘convenience’ gehalte erg gewaardeerd in het ‘food-service’ segment . Deze producten zijn zeer geschikt voor het beleggen van broodjes en wraps of als topping op een salade.

Ook richt Van Gorp Greenfood zich op het herwaarderen van reststromen. Zo worden de kop en kont stukken van vleestomaten verwerkt tot tomatenblokjes die vervolgens als topping voor pizza’s worden gebruikt.